Tip na výlet

3. 2. 2009 Autor Ivana Tošovská Kategories Výlety a cestování

aneb teplé vody není nikdy dost

Čas rychle letí a víkend se opět blíží. Určitě jsou mezi Vámi jedinci, kteří nesnáší zimu stejně jako já a hledají rozptýlení raději v plusových než minusových teplotních hladinách. Mám pro Vás tip na výlet, který může trvat několik hodin, možná celý den.

Pár desítek kilometrů od Brna (asi 40km), na trase silnice Brno – Mikulov, najdete hotel Termal,   www.hoteltermal.cz . Je položen na břehu  Horního Mušovského jezera, které bylo při výstavbě tzv. Novomlýnských nádrží (další dvě nesou název Střední Věstonická-pro ochranu živočišné a rostlinné říše a Dolní Novomlýnská– pro hospodářské účely) , určeno k rekreaci, což se moc nepovedlo. Zákaz koupání je vyhlášen dřív, než je dostatečně teplo. Lokalita má náhradní a celoroční řešení, které je zatím v plenkách, ale už je zajímavé.

Matka příroda místu nadělila termální pramen s výstupní teplotou pramene 46 st., s vysokým obsahem sirovodíku a minerálních látek, to vše z hloubky 1500m. Pobytem v termální vodě pomůžete svému pohybovému ústrojí, srdci a regeneraci kůže. U části lidstva příznivě působí na gynekologické orgány, přiznám se, že se mi nepodařilo zjistit jak. Třeba to přijde, plánuji další návštěvu.

Hotel ve svých prostorách zřídil wellnesscentrum, do něj umístil venkovní bazén napájený z termálního pramene s minerální vodou stálé teploty 34-36 st., finskou saunu, báječnou odpočívárnu. Mimo wellness se můžete v hotelu slušně najíst a zahrát si bowling  nebo prostě jen vyrazit na procházku kolem jezer. Nebo vzít kolo nebo rybářský lístek a prut nebo loďku nebo ……

Názory k článku

Zatím žádné názory.

Napište svůj názor

(nebude zveřejněný)

 

Zpět na přehled článků